Borsa İstanbul'dan 7 yatırımcı ve bir hisseye tedbir

Borsa İstanbul, Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (#EDIP) hisselerine ve hissedeki emir ve işlemleri nedeniyle 7 yatırımcıya tedbir kararı aldı

Reklam
Reklam

Borsa İstanbul, yapılan değerlendirmeler soncunda bir hisse ve yedi yatırımcı hakkında önleyici tedbir uygulanmasına karar verdi.

Kararla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan bilgilere göre; Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle Edip Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (#EDIP) payında 15/10/2021 tarihinden itibaren 1 ay süreyle mevcut Açığa Satış Yasağına ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" ve  "Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmenin Yasaklanması" önleyici tedbirleri uygulanacak.

Hissedeki 7 isme yaptırım

BİST ayrıca, #EDIP hissesindeki emir ve işlemleri nedeniyle Taha Güleryüz, Adil Gediz, Turgut Elbaş, Birol Demirbaş, Ömer Geçit, Özgür Öztunç, Ünal Öztunç isimli yatırımcılara 15/10/2021 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı""Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" önleyici tedbirleri uygulayacak.